Site icon e-vren günlüğü

İçerik üreticilerle yeni medya söyleşileri

14 Şubat Pazar’dan itibaren altı hafta boyunca her pazar saat 14.00’te farklı isimlerle içerik üretimi ve bunun dijital okuryazarlığa yansımaları üzerine sohbet edeceğiz. İçerik Üretimi ve Yeni Medya Söyleşileri, Süleyman Demirel Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü adına yapılacak. Bu deneyimin gerçekleşmesine aracı olan Prof. Dr. Mustafa Zihni Tunca‘ya ve canlı yayınlara sosyal hesapları üzerinden ev sahipliği yapmayı kabul eden Süleyman Demirel Üniversitesi‘ne çok teşekkür ederim.

Söyleşiler Süleyman Demirel Üniversitesi’nin Bilim TV sosyal hesaplarından canlı olarak yayımlanacak:

Ortalama 30 dakika sürmesini planladığım söyleşiler 14 Şubat Pazar saat 14.00’te sevgili Yeşim Mutlu ile başlayacak. Yeşim’le sohbetimizin merkezinde “influencer” kavramı olacak, aynı zamanda blog, Instagram ve ClubHouse deneyimi üzerine de konuşacağız.

İçerik Üretimi ve Yeni Medya Söyleşilerinin ikincisini de 21 Şubat Pazar saat 14.00’te sevgili Tarık Çayır‘la yapacağız. Çay Kahve İnsan gibi başarılı bir YouTube kanalının mimarı olan Tarık’la YouTube merkezinde video içerik üretimi üzerine sohbet edeceğiz.

Su Sonia Herring, internet ve dijital medya üzerine sivil toplum ayağında hem ciddi çalışmalar yapan hem de içerik üretimine katkı sağlayan değerli bir isim. Su Sonia ile YouTube’daki içerik üretimi deneyimleri ile yeni medyada eski kalabilme konusu üzerine 28 Şubat Pazar saat 14.00’te konuşacağız.

Söyleşilerin dördüncü haftasında 7 Mart Pazar saat 14.00’te Okan Yüksel‘le kurucusu olduğu Medya Akademi‘deki deneyimleri üzerinden daha yeni bir medyanın nasıl mümkün olduğu üzerine sohbet edip, podcast üretimi üzerine de eğileceğiz.

Benim için en önemli dijital mecra ve en önemli içerik blog. Bu sebeple özellikle blog ve blog yazarlığına mutlaka bir yayın ayırmalıydım. Hasan Tandoğan‘la özellikle Türkiye’de blog okuryazarlığını nasıl artırabileceğimiz üzerine sohbet edeceğiz.

İçerik Üretimi ve Yeni Medya Söyleşilerine, 21 Mart Pazar saat 14.00’te Medya Okuryazarlığı Derneği Başkanı Cansu Aydemir Coşan ile noktayı koyacağız. Beş hafta boyunca dinlediğimiz dijital içerik üreticilerden yola çıkarak Cansu Hanım’la içerik üretiminin medya okuryazarlığına katkısını, dijital okuryazarlık açısından içerik üretmenin önemini konuşarak genel bir değerlendirme yapacağız.

Eğer fırsat bulabilirsem her yayın sonrası notlarımı ve sohbetlerin özetini bloğumda ayrı ayrı yazmayı planlıyorum.

Exit mobile version